ODRŽANA PRETPREMIJERA NOVE KOMEDIJE MIRE GAVRANA

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 27. veljače 2015. - 20:00

Pivo je neobična komedija koja govori o ocu i sinu i njihovu odnosu tijekom šezdeset godina

Nakon prve pretpremijere za koju se tražila karta više, Teatar Gavran i CKIM nastavljaju uspješnu suradnju u sklopu koje je u Centru 27. veljače bila izvedena i treća pretpremijera predstave Pivo.

Na tu su, kao i prvu izvedbu bile pozvane ciljane skupine - kazališni amateri, članovi literarnih sekcija te urednici-novinari školskih listova i portala suradničkih srednjih i osnovnih škola i onih u okruženju. Tako će osvrte s ove predstave za svoje školske kolege pisati učenici osnovnih i srednjih škola s kojima CKIM surađuje.

Pivo je neobična komedija koja govori o ocu i sinu i njihovu odnosu tijekom šezdeset godina. Autor Miro Gavran s puno je humora i topline prikazao suvremene prepoznatljive karaktere koji nas vode kroz situacije koje su mnogi od nas proživjeli s roditeljima ili s djecom. Šarmantno se poigravajući mačističkim mitovima i međugeneracijskim odnosima, glumci Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran izgradili su u ovoj suptilnoj predstavi uvjerljive životne likove, vođeni sigurnom redateljskom rukom velike hrvatske glumice Helene Buljan. Za scenografiju odgovorna je Marta Crnobrnja, kostimografiju Emina Kušan, šminku Zdenka Mihelj, a za izbor glazbe i tona Neven Zebić. Oblikovatelj svjetla je Mario Vnučec.

Teatar Gavran igra suvremene dinamične predstave u kojima se na prvom mjestu afirmira glumačko umijeće kao osnov teatarske umjetnosti, tako da na svojim predstavama angažira ponajbolje hrvatske glumce, istaknute redatelje i iskusne suradnike. Nastoji kontinuirano biti nazočan u gradu Zagrebu, ali istodobno doći u svako, pa i najmanje mjesto u Hrvatskoj, ako u njemu postoji želja za kazališnim doživljajem. Povremeno gostuje i na inozemnim scenama: Austrija, Mađarska, Srbija, Slovačka, Belgija, Poljska, Bosna i Hercegovina.

U jesen 2002. godine glumica Mladena Gavran i njezin suprug književnik Miro Gavran pokrenuli su Teatar Gavran. Prva premijerna izvedba bila im je monokomedija Hotel Babilon, koju je Mladena odigrala više od dvije stotine puta i za tu interpretaciju bila ovjenčana značajnim nagradama. Prošle godine za Dan kazališta (27.03.) u Centru za kulturu Maksimir odigrana je 214. izvedba - za pamćenje!

Više o umjetničkoj obitelji Gavran možete saznati ovdje.

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Zdenka Đerđ