ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT KLAPE NOSTALGIJA

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 15. veljače 2015. - 19:00

U sklopu akcije prikupljanja donacija za elektronički sustav "Servus" prikupljena su sredstva za kupnju jednog sustava

U sklopu humanitarne akcije prikupljanja donacija za elektronički sustav "Servus", a koju su organizirali Centar za kulturu i informacije Maksimir i zagrebačka udruga za promicanje neovisnosti osoba s invaliditetom "Expeditus" prikupljena su sredstva za kupnju jednog sustava. 

Akcija je završila  organiziranjem humanitarnog koncerta klape "Nostalgija" koji je održan u nedjelju 15. veljače u Centru za kulturu i informacije  Maksimir, no suradnja Udruge i Centra  nastavit će se i drugim akcijama.

Sustav "Servus" za koji su se prikupljala sredstva, sustav je  koji osobama s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta omogućava samostalno upravljanje raznim uređajima poput telefona, portafona, termostata, klima, elektronskih vrata i sličnog, a može se kontinuirano nadograđivati i za ostale uređaje koji su od osobite važnosti pojedinim korisnicima. Sustav u Hrvatskoj za sada koristi oko 50 osoba s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta, a prema riječima samih korisnika omogućuje im znatno veću samostalnost. 

Odgovorna osoba: 
Marin Sopta