ODRŽAN SUSRET ŠKOLSKIH ZBOROVA

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 11. prosinca 2015. - 18:00

Manifestacija je organizirana u suradnji s Gimnazijom Sesvete

Susret školskih zborova osnovnih i srednjih škola manifestacija je organizirana u suradnji Gimnazije Sesvete, Centra za kulturu i informacije Maksimir i Centra za glazbu Zagreb, u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2015. Namjena i cilj Susreta pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola koji se održao u prostorijama Gimnazije Sesvete je potaknuti aktivno bavljenje glazbom, razvijati i podizati glazbenu kulturu mladih, potaknuti i razvijati darovitost učenika, predstaviti zborski repertoar i zborove široj javnosti te vrednovati rezultate zborova i njihovih voditelja.

Na ovaj način potiče se kulturni razvoj lokalne zajednice, zborska literatura, a zborsko pjevanje predstavlja široj publici, doprinosi opstanku i razvoju zborskog pjevanja, dijeli se radost muziciranja te se prezentira vlastiti kulturno-umjetnički rad.

Sudjelujući na Festivalu tj. Susretu, učenici i zborovođe dobili su priliku javno prezentirati svoj rad te će im na taj način biti omogućeno procijeniti svoje muziciranje u odnosu na druge zborove. Također, uspješnost javnog nastupa vrednovat će eminentni stručnjaci – dirigenti, skladatelji i glazbeni pedagozi koji će po nastupu dati stručno mišljenje.

Ulaz na koncert koji se održao u Gimnaziji Sesvete bio je besplatan.