OTVORENI DANI TOČKE NA I

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 12. lipnja 2016. - 19:00

Na poslijednjem danu otvorenih vrata izvedena predstava '"Nora ili kuća lutaka"!

Polaznici umjetničke organizacije Točka na i, na posljednjem danu ovogodišnje manifestacije izveli su predstavu "Nora ili kuća lutaka"!

H. IBSEN: NORA ILI LUTKINA KUĆA

REŽIJA : DAVOR KOVAČ

IZVODE: TAMARA PAHIĆ,  SLAVICA CERONJA,  VENIO KUSTURA, SVEN LOŽNJAK, MLADEN KLARIĆ I MAJA ŠTRBAC 

''Noru ili kuća lutaka'' od Henrika Ibsena poigrava se s žanrovima, zamjenama uloga i raznovrsnim mogućnostima u scenskom izvođenju tog komada. Sadržajno je to isti komad i pitanje slobode jedne žene unutar braka i društva je i naše osnovno pitanje s kojim se bavimo.

 

P. VUKELIĆ:  IŠČEKIVANJE ČEKAONICE  

REŽIJA: PETRA VUKELIĆ

IZVODE: EDINA FAJKOVIĆ, ANA ROGAČ, JOSIP FRANJO FRANJIĆ, NINA VILUŠIĆ, LEONARDA TANDARA, JOSIPA HERING, ANA ŠIŠMANOVIĆ I DOMINIK ČOVIĆ

Dramska skupina priprema predstavu Čekaonica. Predstava koju izvode tematizira čekanje pacijenata u bolničkoj čekaonici, ali i čekanje kao takvo – čekanje prilika u životu, iščekivanje povratka drage osobe, čekanja nekog ili nečeg boljeg. Paradoksalno, polaznici dramskog studija i sami čekaju početak ozbiljnijeg rada na tekstu Čekaonice koji biva onemogućen zbog brojnih izostanaka polaznika. Bez obzira na to bliži se dan premijere odnosno generalne probe pola sata prije izvedbe pred publikom. Predstava započinje pripremama polaznika za generalnu probu. Neki su na putu prema kazalištu, neki su još kod kuće.