OTVORENI DANI TOČKE NA I - PREDSTAVA ANIMUS

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 05. lipnja 2016. - 19:00

Predstava je nastala nakon tromjesečnog rada u kazalištu “Točka na i – Davorovi”

Prva predstava u sklopu Šestih otvorenih dana Točke na i, koju ste imali priliku pogledati u CKIM-u, je predstava Animus. Skupina bliskih prijatelja se sastaje u vikendici Romininih roditelja. Poznaju se oduvijek. Konflikt nastaje u trenu kad Romina iznese svoju životnu situaciju koja kreće u sjajnom smjeru. Svi joj se suprotstave, svaki sa svojom sumnjom i razlozima zašto će Rominina nastojanja i dobre prilike propasti i neslavno završiti. Svaki lik ima istu unutrašnju želju i cilj – potkopati, sabotirati i osjetiti značajniji Rominin uspjeh i ostvarenost, odnosno držati je u situaciji stalne nevjere u sebe. O motivima rada na ovoj cjelovečernjoj predstavi (trajanja 70 minuta) članovi grupe kažu:

U osnovi svega je da svatko želi – prihvaćenost. Biti prihvaćen zbog onoga što jesi.Pa ako nisi prihvaćen takav kakav jesi, počinješ se mijenjati kako bi se svidio. Odbaciš vjeru u sebe. Odbaciš sebe slobodnog. Odbaciš sebe bezbrižnog. Odbaciš toliko svojih dijelova, malo po malo, dio po dio. Šutneš te dijelove sebe, ušutkaš ih i nedaš im da žive. Ali, neprimjetno, s vremenom oni postaju tvoji tamničari, a ti njhov jedini zatočenik.

Predstava je nastala nakon tromjesečnog rada u kazalištu “Točka na i – Davorovi”, uz autorski tekst i glazbu, te s energijom čudnovate  dramske skupine i ludošću glumca Davora Kovača u ulozi redatelja.

IZVODE: DANIJELA RAJKOVIĆ, ANA POGORELIĆ, MLADEN KLARIĆ, GORAN PAHIĆ, MARTINO ŠKARA, TIN ERŽIŠNIK, JOSIPA PAVIĆ,  DEJAN RILAK

Cijena: 15 kn