PIJANISTICA MIA PEČNIK U CKIM-u

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 24. ožujka 2021. - 19:00

Mlada talentirana pijanistica održala je koncert u Vašem Centru

 

U srijedu, 24. ožujka 2021. godine, Centar za kulturu i informacije Maksimir imao je posebnu čast i zadovoljstvo organizirati koncert mlade i talentiranje pijanistice Mie Pečnik.

Mia ima tek 20 godina, a osvojila je preko 60 prvih i posebnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima; od Italije i Španjolske preko Mađarske, SAD, Kanade, Hong Konga, Rusije, Njemačke, Beglije, Finske, Austrije, Slovenije do Srbije. Redovito osvaja Oskare znanja, a za prvo mjesto na državnom natjecanju 2019., nagrađena je Nagradom Baltazar. Dobitnica je i Nagrade grada Sveta Nedjelja za posebna dostignuća na području glazbene kulture, a u 2019. je nagrađena godišnjom nagradom Mladi glazbenik godine koju dodjeljuje Zagrebačka filharmonija.

U 2020. u sklopu 45. Samoborskih glazbenih jeseni osvaja Nagradu Grada Samobora i Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora dok je istu, 2020. godinu zaokružila kao dobitnica prestižne Nagrade Ivo Vuljević koju dodjeljuje Hrvatska glazbena mladež.

Klavir počinje učiti s 8 godina u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u klasi prof. Ivanke Kordić. Škola je proglašava učenicom s najvećim brojem nagrada i koncerata u povijesti škole. Tijekom trećeg i četvrtog razreda srednje škole stipendistica je Grada Zagreba za izvrsnost.

U lipnju 2019. na prijemnom ispitu u Hochschule fur Musik und Tanz u Kölnu je prvoplasirana između 300 kandidata te je trenutno studentica druge godine u klasi profesora Andreasa Frölicha.

U svibnju 2020. osvaja prestižnu njemačku stipendiju Werner Richard – Dr. Carl Dörken fundacije u sklopu koje će joj biti organizirano 6 koncerata u Njemačkoj tijekom 2021. Pored navedenog, Jens G.Becker Agency Dortund je nakon audicije izabire za sudjelovanje u njihovom programu koncertnih serija „Best of North Rhine-Westphalia“, što joj omogućuje 13 solističkih recitala u 2022. godini.

Prvi nastup s orkestrom bilježi s 11 godina, a s 15 ima debi sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem mo. Pavle Dešpalja. Gdje god da počinje suradnju, ona se i nastavlja. Tako sa Zagrebačkom filharmonijom nastupa još u šest navrata. Nastupa i sa Simfonijskim orkestrom HNK u Osijeku, s Bazzini Consort orkestrom u Bresci (Italija), u Filharmonii Opolska sa Young Symphony Orchestra, Oppeln (Poljska), s Master Orcestrom u Veroni, u dva navrata sa Zagrebačkim solistima, sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u finalu izbora Eurovision Young Musicians Zagreb te također nastupa u sklopu festivala Svetog Marka.

Od solističkih nastupa, možda su najznačajniji recitali u Budimpešti, Salzburgu, Beogradu, Madridu, Marbelli, Londonu, Krakowu, Katowicama, a u SAD-u bilježi tri nastupa: u Kaufman music Centru te u dva navrata u Carnegie Hallu u New Yorku (Weill Recital Hall).

Snimala je za HTV, Mađarsku televiziju i RTL.