PLESNA PREDSTAVA "NIZ VODU, UZ GORU"

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 06. svibnja 2018. - 19:30

Opaa - Orijentalni plesni ansambl APSARADHE izveo je plesnu predstavu u CKIM-u! 

U nedjelju, 6. svibnja 2018, u 19.30h, u Centru za kulturu i informacije Maksimir Švarcova 18), Opaa - Orijentalni plesni ansambl APSARADHE izvodi plesnu predstavu "NIZ VODU, UZ GORU" mogli ste uživati u klasičnim i modernim plesovima nadahnutim Indijom, Bliskim i Dalekim Istokom, Španjolskom..

Neobičan plesni svijet u kojem je karakterna uloga Žena kao stupova obitelji, društva i stvaranja svega lijepoga, misao vodilja uvježbavanja i prezentacije Apsaradha. Koreografija; Ana Jug (Ana Apsaradha) Dizajn plakata:Mirna Kos

www.ana.com.hr Rezervacija karata sms-om na 0915806902 ili pola sata prije početka predstave. Apsaradhe za svoju predstavu kažu: „Nit vodilja našeg rada i vježbe te uobličavanja istog u plesne prikaze, bila nam je oduvijek želja da otkrijemo sebe. One, Žene - kao nositeljice svetog poslanja Plesa ujedinile su se da ispričaju svoju unutarnju priču na koju ih određena koreografija nuka. Znamo da ples nema vokabular na koji smo navikli ili su nas učili, ali također znamo da ples ipak može razumjeti svatko. Jer ljubav prema stvaranju je uočljiva i nezatomljiva. Inspirativna i hranjiva. Osvježavajuća i pročišćavajuća. Baš kao i naš put, put Žene, put niz vodu, put uz goru...sa svime što on nosi ili odnosi.” Put niz vodu, vodu, koja je nositeljica života i uvijet procvata svake civilizacije, ovdje je simboličan. A tako je i put uz goru - kao put ljudskog prosvjetljenja opet naš put. Jer voda je sveta i gora je svaka sveta...one su utkane u majku Zemlju otkud počiva svo naše buđenje i završava svo naše traganje...Ovo su plesovi koji su povezani sa tim važnim elementima Prirode same i kao takvi nas neprestalno uzbuđuju i nadahnjuju... i mnoge žene davno prije nas, i nakon nas.