PREDSTAVA "MALA NOĆNA MORA"

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 12. travnja 2019. - 20:00

Mala noćna mora u Centru za kulturu i informacije Maksimir!

U Centar za kulturu i informacije Maksimir u nedjelju 12. travnja 2019. u 20.00 sati održati će se predstava Tricycle Traume „Mala noćna mora“.

Predstava je napravljena prema istoimenoj dvojezičnoj slikovnici hrvatske autorice Irene Zelene pod nazivom 'Mala noćna mora'.

Ovo je naizgled jednostavna priča za malu djecu o snovima i noćnim morama, ali ona u sebi nosi poticaj za velike životne važnosti kao što su prevladavanje strahova i razvijanje mašte. Krije i mnogo slojevitija značenja i univerzalne mudrosti  koje potiču na promišljanje o različitostima pojedinaca, iskustava, perspektiva i pobjedi straha pred nepoznatim fenomenima u onom najopćenitijem smislu.

Opis:
U čudnovatom svijetu iza najljepših snova živjela je jedna Mala noćna mora. Zavlačila se u snove i vrebala iz sjene, ali u jedan sumrak su počele tegobe njene. Dogodilo se čudo kada je ušetalo stvorenje ludo. U svijet Male noćne more je zalutao jedan Ludi san i tako joj pobrkao noć i dan. Ovo je priča o jednom neobičnom prijateljstvu.

Kad je Mala noćna mora ostala sama, bez ikoga svoga, pobjegla je u najskriveniji kutak tog čudnivatog svijeta. Učila je živjeti daleko od ljudi i njihovih snova. Nije je bilo strah nikoga i ničega, osim možda urlika jedne strašne zvijeri kojoj oblik nikada vidjela nije. I živjela je tako ona s tim svijetom sjena ( to se u svijetu noćnih mora i snova zove virtualnim iskušavanjem različitih životnih situacija ) sve do jednoga dana kad se, na njezino najveće iznenađenje, u tami njezinog carstva ispred njezinih širom otvorenih očiju nije pojavila ista takva pjava, samo umjesto od noćnih mora, satkana od sna. E, što je onda bilo, o tome govori naša predstava.

Režija i dramaturgija: Davor Žagar
Igraju: Lidija Šola i Ivana Pedljo
Dizajn zvuka i svjetla: Jasmin Dasović
Kostimografija: Karmen Perković
Scenografija: Isidora Švaga
Fotografija: Ksenija Lu Zafirović
Vizuali: Lovro Škiljić
Produkcija: Tricycle Trauma
Koprodukcija: Centar za kulturu i informacije Maksimir
Prema priči " Mala noćna mora" autorice Irene Zelene

Cijena ulaznice je 35,00 kn.

Rezervacije, kupnja karata i sve informacije na e-mail: tricycletrauma@gmail.com .

Radujemo se Vašem dolasku!

Odgovorna osoba: 
Nina Vesely Nekić