PROGLAŠENI POBJEDNICI NATJECANJA - FESTIVAL GLAZBE ZAGREB 2016.

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 05. studenoga 2016. - 19:00

Na Natjecanju održanom u Lisinskom nastupilo je više od 500 izvođača 

Svečanom dodjelom nagrada u Maloj dvorani Lisinski završeno je Natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih sastava organizirano u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2016. Na dva koncerta održana u sklopu Natjecanja nastupilo je više od 500 izvođača - 14 zborova i vokalnih sastava iz Zagreba i cijele Hrvatske.

Zborovi su se natjecali u pet kategorija - mješoviti zborovi, musica sacra, folklorni zborovi, dječji zborovi i slobodno višeglasje, a njihove izvedbe pratilo je stručno povjerenstvo.  Zlatnu diplomu u kategoriji dječjih zborova osvojio je Dječji zbor Zagrebački anđeli, dok je pobjednik P kategorije – slobodno zborsko višeglasje, vokalni ansambl The Messengeres. U kategoriji  folklor zlatna diploma pripala je pjevačkom zboru Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca.

Dvije zlatne diplome, za kategoriju musica sacra i mješoviti zborovi, osvojio je zbor Cantores sancti Marci. Istom zboru pripala je i posebna nagrada za najuspješniji rezultat – najveći broj osvojenih bodova na Natjecanju.U nastavku Festivala, koji i ove godine organizira Centar za kulturu i informacije Maksimir, 9. prosinca u Gimnaziji Sesvete održat će se i Susret školskih zborova.