RADIONICA INTERNET NOVINARSTVA

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 04. svibnja 2022. (All day) to Srijeda, 01. lipnja 2022. (All day)

Ovo nećete vjerovati! Evo što vas čeka ako se prijavite na ovu radionicu!

Upisali se na tečaj Internet novinarstva pa ostali u šoku! Zvuči poznato?

Internetski portali svakodnevno nas bombardiraju ovakvim i sličnim naslovima. Clickbaitovi i navlakuše su svuda oko nas, no je li internet novinarstvo zaista tako banalno kako nam se ponekad čini?

Centar za kulturu i informacije Maksimir pokreće radionicu internet novinarstva na kojoj će budući studenti novinarstva, polaznici novinarskih radionica i zaljubljenici u mediji moći otkriti što se krije iz bombastičnih naslova te naučiti sve tajne i trikove internet novinarstva.

Tijekom ciklusa radionica moći ćete naučiti osnove pisanje za news portale, prepoznati razlike između „klasičnih“ i „novih“ medija te savladati specifičnosti pojedinih novinarskih formi. Saznat ćete i kako prepoznati fake news, kakva je veza između news portala i društvenih mreža, kako doći do izvora i potrebnih podataka te još mnoge korisne informacije.

Ciklus od šest besplatnih radionica tijekom svibnja i lipnja održat će se u prostorima Centra za kulturu i informacije Maksimir, a o točnim terminima bit ćete obaviješteni nakon završetka prijava.

Broj polaznika je ograničen pa stoga požurite i rezervirajte svoje mjesto na: davor.ivanov@cki-m.com ili na broj telefona: 091 204 4248

Radionicu drži Davor Ivanov, dipl. novinar s višegodišnjim iskustvom rada na vodećim hrvatskim portalima. 

Odgovorna osoba: 
Davor Ivanov