RADIONICA VOKALNOG TRENINGA

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 13. travnja 2019. - 10:00

Poziv na upis u radionice Tehnike pjevanjai vježbe za razvoj glasa.

Vokalni studio VOX VERE i Centar za kulturu i informacije Maksimir vas pozivaju na upise u radionice Vokalnog Treninga.

Sadržaj radionice Vokalnog Treninga, koju smo pripremili za Vas, baziran je na Melocchievoj tehnici čiji su najpoznatiji predstavnici tenori Franco Corelli, Mario del Monaco, Giuseppe Giacomini, Lauri Volpi i mnogi drugih legendarni pjevači kojih se danas mnogi sjećaju s nostalgijom.

Svrha tehnike kojom se Arturo Melochi proslavio jest da pomoču relativno jednostavnih i efektivnih vježbi vokalist (pjevač, glumac i javni govornik uopće) aktivira, izolira i ojača 11 pjevačkih mišića koji pokreću glasnice kako bi ih savršeno kontrolirao i razvio do te mjere da funkcioniraju u sklopu tzv. mišićne memorije.

Savladavanjem ove tehnike student bitno povećava volumen, bistrinu i izdržljivost glasa, zbog čega se ona preporučuje svima koji se u svom radu profesionalno služe fonacijom i na taj način ovise o kvaliteti svoga glasa.

Allan Razzak, voditelj radionice, nakon konzervatorija u Utrechtu, dramski je tenor. Studirao je klasično pjevanje kod mr. James McCraya koji je Melocchi tehniku učio kod Maria del Monaca u Lanceniegu (Italia).
Nakon dugogodišnjeg predavanja u Nizozemskoj i Njemačkoj (između ostalih institucija, na Dramskoj Akademiji u Amstredamu) Alan Razzak trenutno živi i predaje u Berlinu gdje je osnovao vokalni studio VOX VERE.

Radionica se održava od 13. do 14. travnja 2019., svaki dan od 10:00 do 14:00 sati.

Za sve daljnje informacije javite se na kontakt Lea Lovrenčić, viši stručni suradnik CKIM, llealovrencic@gmail.com najkasnije do 21. ožujka 2019., do 16:00 sati.

Odgovorna osoba: 
Lea Lovrenčić