REKVIJEM W.A. MOZARTA U IZVEDBI OPERE bb

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 07. rujna 2021. - 09:30

Organizator koncerta je festival Rovinj Art & More, uz suorganizaciju Centra za kulturu i informacije Maksimir

Opera b.b., prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj, u četvrtak 09. rujna s početkom u 20:00 sati izvela je Rekvijem W.A. Mozarta u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na zagrebačkom Jordanovcu.          

Mozartovo remek-djelo pod ravnanjem Darijana Ivezića, mladog hrvatskog dirigenta s minhenskom adresom, izveli su sopranistica Marija Kuhar Šoša, mezzosporanistica Nikolina Virgej Pintar, tenor Josip Čajko, bas Siniša Štork uz Komorni zbor Opere bb i Orkestar mladih glazbenika.

Uz desetu obljetnicu kontinuirane suradnje s Ronaldom Brausom te treće na festivalu Rovinj Art&More, ovog smo rujna odlučili izvesti Rekvijem W. A. Mozarta, jedno od najznačajnijih vokalno-instrumentalnih djela.

Velika je čast prvi put spremiti Mozartov Rekvijem. Suradnja s ansamblima je divna, mladi glazbenici Muzičke akademije okupljeni u organizaciju Orkestar mladih glazbenika su sjajni, brzi i iznimno muzikalni. Zbor je pun sjajne energije i potencijala, kako zvukovnog, tako i emotivnog dok su solisti redom vrhunski hrvatski operni i koncertni pjevači, a posebnost je i sopranistica koja je rodom upravo iz Istre. Izvedba je komornijeg sastava i samim time drugačije nego što se danas često izvodi, ali kao takva je upravo bliža uvjetima i situaciji oko nas“, kazao je dirigent Darijan Ivezić.

Organizator koncerta je festival Rovinj Art & More, uz suorganizaciju Centra za kulturu i informacije Maksimir.

Nakon Zagreba, Opera bb je Rekvijem izvela i u Rovinju, 11. rujna u crkvi sv. Eufemije.