SEMINAR ZA KAZALIŠNU SCENSKU RASVJETU

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 26. listopada 2014. - 10:00

Organiziran je edukativni program za kazalištnu scensku rasvjetu u Centru za kulturu i informacije Maksimir.

Program obuhvaća sve elemente vezane za kazališnu scensku (i koncertnu) razvjetu ovim redom: upoznavanja s tehnikom rasvjete, fizikom, elementima operative, osnovnom pristupu, koloristikom, argumentima atmosfere, ambijenta, zakonitostima perspektive, povezivanje s projekcijama, dramaturgijom, estetikom, fokusiranje pažnje, osnovama dizajna i postave rasvjete prema zahtjevima dramaturgije projekta, sistem upravljanja, elementarno prepoznavanje razložnosti promjena svjetla tijekom izvedbe prema zahtjevu dramaturgije, osvjetljavanje scenografije, scene, glumca. Kao bitan element postave svjetla je svrha i razložnost s argumentom koji opravdava postavu, a vezano za dramaturgiju predstave i dramaturgiju rasvjete.

Može se govoriti o upotrebi inteligentne rasvjete u programima, iako je osnova postave rasvjete naslonjena na "klasičnu" rasvjetu. Danas upotreba inteligentne rasvjete u kazalištu pomaže kao efekt rasvjeta u vidu izmjenjivača boja širokog spektra, do specijala pratnje i akcentiranja te grafizma. Također, u tu kategoriju spada i LED rasvjeta, od RGB reflektora do linijske RGB LED rasvjete.

Program je bio zamišljen kao petodnevni seminar s minimalnom satnicom od 5 sati. 

Raspored:
ned, 26.10. 2014. od 14:00 do 19.00 sati
pon, 27.10.2014. od 11:00 do 16:00 sati
sri, 29.10.2014. od 9:00 do 13:00 sati
pet, 31.10.2014. od 10:00 do 16:00 sati

Jedan od termina bio je posjet kazalištu Trešnja u svrhu upoznavanja cjelokupne logistike. 

Za sve informacije, cijenu, upise i predbilježbe mogli ste kontaktirati g. Sašu Mondecara (preuzmi biografiju), dizajner kazališne scenske rasvjete na e-mail: mondiart@gmail.com.

Odgovorna osoba: 
Goran Jerković
Voditelj programa: 
Goran Jerković