SIMPLY BRASS - PUHAČKI KVINTET

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 09. travnja 2014. - 13:00

Glazba u mom kvartu, opet je u vašem omiljenom Centru za kulturu i informacije Maksimir!

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u suradnji Centra za kulturu i informacije Maksimir s Hrvatskom glazbenom mladeži, otvorili smo novu sezonu!   
 
U srijedu, 9. travnja 2014. u 13 sati u prepunoj velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18) predstavili smo vam Simply Brass - puhački kvintet. 
 
Ovaj sat interaktivne glazbene kulture, u formi glazbene slušaonice namijenjen je učenicima osnovnih škola sa ciljem da ih upozna sa specifičnom vrstom glazbenog izraza, a to je priča dočarana glazbom.   
 
Kvintet Simply Brass djeluje od 2006. godine i u tom je periodu održao niz zapaženih koncerata diljem Hrvatske i inozemstva. Program ansambla vrlo je raznovrstan. Sastoji se od izvornih djela suvremenih skladatelja te preradbi za brass ansambl skladbi iz razdoblja baroka, klasike i romantizma, tradicionalnih crnačkih duhovnih pjesama, jazz skladbi i popularnih melodija.  
 
 
Tomica Rukljić, Rudolf Homen, Hrvoje Pintarić, Alan Bošnjak i Joe Kaplowitz pripremili su bogat program u kojem su učenici uistinu uživali:   
 
Tradd. / E. Crespo : SWING LOW, SWEET CHARIOT P.I. Čajkovski : NAPULJSKI PLES ( solo truba - Rudolf Homen ) 
W. A. Mozart : RONDO ( solo rog - Hrvoje Pintarić ) R. Roblee : BLUES FOR BRASS ( solo trombon - Alan Bošnjak ) 
Tradd. / E. Crespo : NOBODY KNOWS... ( solo tuba - Joe Kaplowitz )
H. Mancini : PINK PANTHER Creamer / Layton : AFTER YOU'VE GONE ( jazz solo - Tomica Rukljić, truba i Joe Kaplowitz, tuba ) 
Tradd. / A. Bošnjak : JOVANO, JOVANKE
Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin
Voditelj programa: 
Lea Bulić