SUSRET ŠKOLSKIH ZBOROVA

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 09. prosinca 2016. - 18:00

U suradnji Gimnazije Sesvete, CKIM-a i Centra za glazbu Zagreb

Susret školskih zborova osnovnih i srednjih škola manifestacija je organizirana u suradnji Gimnazije Sesvete, Centra za kulturu i informacije Maksimir i Centra za glazbu Zagreb u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2016.

Namjena i cilj Susreta pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola je potaknuti aktivno bavljenje glazbom, razvijati i podizati glazbenu kulturu mladih, potaknuti i razvijati darovitost učenika, predstaviti zborski repertoar i zborove široj javnosti te vrednovati rezultate zborova i njihovih voditelja.

Na ovaj način potiče se kulturni razvoj lokalne zajednice, zborska literatura, a zborsko pjevanje predstavlja široj publici, doprinosi opstanku i razvoju zborskog pjevanja, dijeli se radost muziciranja te se prezentira vlastiti kulturno-umjetnički rad.

Sudjelujući na Festivalu tj. Susretu, učenici i zborovođe imaju priliku javno prezentirati svoj rad te im je na taj način omogućeno procijeniti svoje muziciranje u odnosu na druge zborove. Također, uspješnost javnog nastupa vrednuju eminentni stručnjaci – dirigenti, skladatelji i glazbeni pedagozi koji po nastupu daju stručno mišljenje. Ovaj susret održava se drugu godinu uzastopce.

Odgovorna osoba: 
Goran Jerković