TEATAR POCO LOCO "OVO SAM JA"

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 02. ožujka 2024. - 18:00

Predstava za djecu 2 - 5 godina

OVO SAM JA

Tri čovječuljka se igraju da su lisica, patka i žirafa, a možda to stvarno i jesu.
Oni su možda djeca koja se igraju da su životinje, a možda su odrasli koji se igraju da su djeca. Svaki ima svoju omiljenu igračku i svoju kućicu. I svoju najdražu odjeću. Svaki ima svoju boju. Svaki od njih uživa u životu, u svom tijelu, u pokretu, u igri. Sretan što je baš taj koji je, sa svojim stvarima, svojim osobinama i načinima kako radi stvari.
A onda otkriju da nisu sami. Isprva je teško naći zajednički jezik i početi se igrati zajedno, ali kad jednom krenu, ne mogu se zaustaviti! Uče jedni od drugih, upoznaju se, proučavaju, imitiraju, suprotstavljaju, podržavaju, prate se pa razilaze, sukobljavaju, malo i svađaju, pa onda mire, ali najviše od svega: uživaju. U prijateljstvu, u različitosti, u druženju, u igri. Kako je lijepo biti zajedno!

Ova neverbalna predstava obraća se najmlađoj djeci jezikom koji najbolje razumiju: jezikom plesa i pokreta! Pratimo odnos tri simpatična lika od samostalnog bivanja do zajedničke igre. Ova minijaturna enciklopedijica plesa publici prezentira i razne stilove pokreta kroz povijest plesa, na način prilagođen najmanjim gledateljima, pa ćemo među ostalim vidjeti kako žirafa pleše balet, patka jazz dance, a lisac suvremeni ples.

Ovo sam ja, jedinstveni jedini ja
Ovo sam ja, cijeli ja, sasvim sam
Od glave do pete ja, baš ja

Ja znam da vrijedim i to za sto

Mogu sve sam ako je potrebno
Vjerujem da sam unikatan
Mami i tati sam zlatan

Čak i takav – velik, bitan

Hrabar, ne sitan

Mudar, sretan

Duhovit, spretan

Ponekad poželim
Da s nekim podijelim
Kiflu
Dan
Igru
San

NAGRADA ZA KOSTIMOGRAFIJU – ANA FUCIJAŠ 
Kroz boju, odabir materijala i sami kroj kostima, autorica je nježno naznačila karakter pojedinog lika. Tako oblikovani kostimi izvrsno su se stopili s dramaturgijom predstave pružajući podršku i obogaćujući glumačku igru.

NAGRADA ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU – DVIJE RAVNOPRAVNE NAGRADE – MAJA KATIĆ I ZRINKA KUŠEVIĆ 
Služeći se jezikom plesa i pokreta, na potpuno drugačiji način i s odmakom od uobičajenih obrazaca stvaranja životinjskih karaktera na sceni, glumice Zrinka Kušević i Maja Katić kreirale su ljupke i šarmantne likove Patkice i Žirafe. Premda je njihova izvedba namijenjena najmlađim gledateljima, što je režijski i dramaturški postavljeno vrlo dobro, suptilnim glumačkim i izvođačkim dosjetkama uvlače i stariju publiku u svoj svijet i potiču na promišljanje o razvoju osobnosti kroz drugoga.  Svojom razigranošću obje glumice potvrđuju kako se minimalističkim glumačkim rješenjima, nenametljivo i bez dociranja,  može doprijeti do publike.

NAGRADA ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU – FILIP SEVER ZA LJILJANA U PREDSTAVI “LJUBIČASTO” KOPRODUKCIJE VRUM PERFORMING ARTS COLLECTIVE, EKSCENA, PLESNI STUDIO VINDI I HNK VARAŽDIN  I ZA ULOGU LISICE U PREDSTAVI “OVO SAM JA” TEATRA POCO LOCO
Svojim glumačkim šarmom i osebujnom sceničnošću plijeni pažnju među mnogobrojnim ansamblom. Istovremeno poštuje kolege na sceni ne zauzimajući veći prostor no što je potrebno te se uklapa i u manji i u veći anasambl, ne gubeći svoju nježnu ekspresivnost koja dopire i do zadnjeg reda gledališta. Scenskim pokretom i neverbalnim sredstvima istančano je i vrlo zavodljivo dočarao karaktere likova. U lijepoj interakciji s najmlađom publikom pokazao je toplinu i neposrednost te ljubav prema onome što radi.

Cijena ulaznice: 6,00 EUR

Rezervacije ulaznica putem ove poveznice

KARTE SE MOGU KUPITI SAT VREMENA PRIJE POČETKA PREDSTAVE ( ZA GOTOVINU ) NA BLAGAJNI CENTRA.

Odgovorna osoba: 
Dijana Bolanča