UŽIVAJTE U FILMOVIMA ZA DJECU

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 18. svibnja 2020. - 10:00

U suradnji sa Sedmim kontinentom, donosimo vam svijet filma!

U CKIM-u je više od stotinu djece iz vrtića s područja Maksimira imalo priliku pogledati animirani film "Ježeva kuća", a sada svijet filma donosimo i vama... 

Sedmi kontinent odlučio nas je sve počastiti s Ježevom kućom Eve Cvijanović, a nakon filma možete pogledati razgovore s redateljicom Evom..

Službeni trailer za "Ježevu kuću" pogledajte na youtube kanalu https://youtu.be/T-NVk6xKxlc, a film potražite na  www.sedmikontinent.org!

Sedmi kontintent nam predstavlja i nijemi, Chaplinov dugometražni film MALIŠAN / THE KID koji je spojio komediju i dramu. U CKIM-u je zaokupio pažnju više od stotinu djece.. Sigurno će i vašu!

 

Udruga Djeca susreću umjetnost, članica Europskog udruženja filma za djecu (ECFA) započela je s radom 2012. godine kada u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti (MSU) organizira po prvi put filmski program za osnovnoškolce pod nazivom “Sedmi Kontinent”.

Danas se ovaj program provodi na 17 lokacija diljem Hrvatske, u njemu je dosada sudjelovalo 130.000 učenika koje je imalo prilike pogledati izabrane filmske naslove prilagođene njihovoj dobi, održano je više od 500 filmskih projekcija, a posebnost programa je edukativni dio koji slijedi nakon gledanja filma. Provedeno je više od 3.000 radionica optičkih igračaka i analiza filmova te organizirano 300 susreta s gostima – kreativnim djelatnicima iz svijeta filma.

Udruga Djeca susreću umjetnost prepoznaje važnost i nužnost razvoja filmske pismenosti u predškolskom odgoju i obrazovanju. Stoga se u okviru filmsko-obrazovnog programa «Sedmi kontinent» predškolcima nudi cjelovit i metodički usustavljen program koji na prikladan način omogućuje kvalitetno filmsko opismenjavanje djece. Obrazovne i metodičke materijale kreira tim stručnjaka koji se sastoji o metodičara i komparatista te mentora s Učiteljskog fakulteta, doc.dr.sc. Marine Gabelice te prof. dr.sc. Vladimire Velički.

 

Odgovorna osoba: 
Natalija Hrastić