VOLIM KERAMIKU

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 07. ožujka 2023. - 18:00

Upišite ciklus početničkih radionica keramike u Švarcovoj 18.!

Igra glinom – radionice za početnike -  keramika

Zimski dani su idealni za posvetiti se sebi. Kroz igru glinom savladajte drevnu vještinu, probudite svoju kreativnost i uronite u mir stvaranja.
Radionice su prilagođene totalnim početnicima ali i onima koji znaju nešto o glini i ovoj prekrasnoj staroj vještini oblikovanja predmeta. Naučite izraditi šalicu za omiljeni napitak ili teglu za cvijeće ili nešto treće što želite...
Na svakom terminu predmet izrađujemo drugom tehnikom oblikovanja:

1.         termin: tehnika izrade predmeta valjčićima
Valjčići su osnovna tehnika kojom naučimo kontrolirati glinu i upoznajemo njena svojstva.
Učimo kako napraviti formu, zagladiti i pripremiti za sušenje i ukrašavanje. Izrađuje se manji predmet, veličine zdjelice, šalice i slično.

2.         termin: dovršavanje predmeta izrađenog na prethodnom terminu - eventualno brušenje, zatim oslikavanje tj ukrašavanje engobama ili sgraffito tehnikom, priprema za sušenje pred pečenje.
Izrada novog predmeta valjanjem ploča i njihovim spajanjem, utiskivanje raznih uzoraka tzv patterns, zaglađivanje spojeva, priprema za sušenje 

3.         termin: dovršavanje predmeta s ranije radionice, te izrada novog predmeta tehnikom utiskivanja gline u kalup.
Oblikovanje i priprema za sušenje i pečenje

4.         termin:
Pečene predmete pripremamo za glaziranje. Što su glazure, kada i zašto se koriste. Glaziranje polijevanjem, uranjanjem, kistom ili prskanjem. Priprema glaziranih predmeta za ponovno pečenje.

Gotovi radovi preuzimaju se po individualnom dogovoru.

Tijekom praktičnog rada, učimo o vrstama gline i njihovoj upotrebi, svladavamo osnovnu terminologiju, nešto malo o povijesti keramike, temperaturama pečenja itd.

Radionice su namijenjene odraslima i djeci. 
 

Termini za početničke radionice:

utorkom
18:00 do 20:00 sati
Cijena ciklusa radionica: 975,00 kn / 130,00 eura

Upisi u napredni tečaj! 

Novi ciklus početničkih radionica od 7. veljače 2023.!

Upiti i upisi na mail: ninaveselynekic@gmail.com ili na mob: 091 204 4214

Nešto o voditeljici: Maša Novak
Završila  certificiranu edukaciju za dizajnera umjetničke keramike u POU kod naše dvije vrsne keramičarke i umjetnice Mirjane Rajković i Nadice Eichorn.
Nakon toga  u par navrata polazila njihove napredne radionice te ubrzo s par kolega osnovala udrugu Otvoreni studio keramike u Ilici 69.
Nekih 7 godina  držala početne tečajeve za odrasle i djecu (4x3 sata, jednom tjedno), seriju radionica za slijepe i slabovidne u suradnji sa Zagrebačkim savezom slijepih i slabovidnih osoba, zabavne i kreativne rođendane i djevojačke večeri uz keramiku itd.
Surađivala  s Dijanom Drča, umjetnicom iz poznate keramičke obitelji Togeraš, jednom od osnivatelja umjetničke kolonije u Grožnjanu davnih 60-ih godina.
Upravo u Grožnjanu  s Dianom radila u njenom atelijeru u Grožnjanu i izlagala, te radila na privatnim i poslovnim narudžbama.
Uz keramiku, bavim se i dizajnom prostora. Završila  Profokus, smjer dizajner interijera, te dva strana online certificirana tečaja na temu održivih materijala u gradnji i interijeru te biofilni dizajn.

Dobro došli :)

Odgovorna osoba: 
Nina Vesely Nekić