VRTIĆI U KVARTOVSKOM KINU

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 11. ožujka 2020. - 10:00

CKIM se uključio u filmsko obrazovni program "Sedmi kontinent" za vrtiće grada Zagreba

Vrtići u kvartovskom kinu - filmsko obrazovni program "Sedmi kontinent" za vrtiće grada Zagreba! 

Udruga Djeca susreću umjetnost, članica Europskog udruženja filma za djecu (ECFA) započela je s radom 2012. godine kada u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti (MSU) organizira po prvi put filmski program za osnovnoškolce pod nazivom “Sedmi Kontinent”.

Danas se ovaj program provodi na 17 lokacija diljem Hrvatske, u njemu je dosada sudjelovalo 130.000 učenika koje je imalo prilike pogledati izabrane filmske naslove prilagođene njihovoj dobi, održano je više od 500 filmskih projekcija, a posebnost programa je edukativni dio koji slijedi nakon gledanja filma. Provedeno je više od 3.000 radionica optičkih igračaka i analiza filmova te organizirano 300 susreta s gostima – kreativnim djelatnicima iz svijeta filma.

Udruga Djeca susreću umjetnost prepoznaje važnost i nužnost razvoja filmske pismenosti u predškolskom odgoju i obrazovanju. Stoga se u okviru filmsko-obrazovnog programa «Sedmi kontinent» predškolcima nudi cjelovit i metodički usustavljen program koji na prikladan način omogućuje kvalitetno filmsko opismenjavanje djece. Obrazovne i metodičke materijale kreira tim stručnjaka koji se sastoji o metodičara i komparatista te mentora s Učiteljskog fakulteta, doc.dr.sc. Marine Gabelice te prof. dr.sc. Vladimire Velički.

Ponedjeljak, 14. listopada 2019. u 10:00 sati - Projekcija animiranog filma "Ježeva kućica"

Utorak, 15. listopada 2019. u 10:00 sati - Druga projekcija animiranog filma "Ježeva kućica"

Petak, 15. studenoga 2019. u 10:00 sati - Projekcija animiranog filma "Baltazar"

Srijeda, 20. studenoga 2019. u 10:00 sati  - Druga projekcija animiranog filma "Baltazar"

Srijeda, 11. ožujka 2020. u 10:00 sati - Projekcija filma MALIŠAN Charliea Chaplina

U CKIM-u djeca iz vrtića s područja Maksimira imaju priliku pogledati animirane filmove nakon kojih se održava popratna tematska radionica i analiza filma. 

 

Odgovorna osoba: 
Natalija Hrastić