VRTIĆI U KVARTOVSKOM KINU

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 31. svibnja 2022. - 10:00 to Srijeda, 01. lipnja 2022. - 10:00

Projekt Vrtići u kvartovskom kinu – čiji smo partneri - nastavlja se i ove godine

U cjelovitom filmskom programu razvoja filmske pismenosti u ranom i predškolskom odgoju Sedmi kontinent aktivno kroz cijelu godinu sudjeluje 28 gradskih vrtića i 8 kulturnih centara, a koji financira Grad Zagreb. 

Djeca se prije dolaska u kvartovsko kino zajedno sa svojim odgajateljima pripremaju za projekciju najavljenog filma kroz ponuđene im odgojno-obrazovne aktivnosti. S djecom u kinu provodi se vođeno gledanje filma, a nakon odgledanog filma, pri povratku u vrtiće istražuje se filmska priča još tjednima u za to predviđenim centrima (stolno-manipulativni, likovni i istraživačko-spoznajni) u vrtićkim prostorijama.

Vođeno i svjesno gledanje filmova, razgovore prije i nakon filma, kao i razne maštovite igre i zabavne aktivnosti vodi Jana Šivak. Predložene aktivnosti su planski osmišljene s ciljem da izdvoje i naglase pojedine elemente filma na taj način senzibilizirajući dijete na značajke filma, a istovremeno potičući dječju znatiželju i želju za daljnjim istraživanjem. 

U utorak, 31. svibnja i u srijedu, 1. lipnja 2022. gledali smo Crveni balon francusku fantastičnu komediju-dramu iz 1956. godine, koju je napisao, producirao i režirao Albert Lamorisse.

Trideset petominutni kratki film koji prati pustolovine mladog dječaka koji jednog dana pronađe osjetljivi, nijemi, crveni balon snimljen je u pariškom kvartu Ménilmontant.

Više na:

https://www.sedmikontinent.org/

Projekt Vrtići u kvartovskom kinu financiran je sredstvima Grada Zagreba.

Odgovorna osoba: 
Natalija Hrastić