ZAVRŠNA ONLINE IZLOŽBA LIKOVNIH RADIONICA CKIM-a

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 16. lipnja 2020. - 10:00

Polaznici su ostvarili odlične rezultate! Pogledajte njihove radove

U 2019./2020. godini u sklopu likovnih radionica polaznici su imali prilike upoznati se s osnovama crtačkih i slikarskih tehnika. Reprodukcije priznatih umjetnika i starih majstora poslužile su kao polazište pri učenju i proučavanju tehnika.  

Kroz različite motive polaznici su usvojili osnovna znanja o kompoziciji čime su savladali strukturu likovnih elemenata; ritam, kontrast, harmoniju, ravnotežu, proporciju, dominaciju i jedinstvo. 

U zadacima s raznim prikazima prostora, polaznici su usvojili glavna načela perspektive koju su nastavili koristiti u svojem daljnjem radu.

Individualni pristup te kreativni proces stvaranja odraslim i mlađim polaznicima omogućio je razvoj vlastitih ideja i potencijala.

Eksperimentirajući raznim mogućnostima unutar tehnika i tema, polaznici su uspješno usvojili bitne smjernice likovnosti te ostvarili odlične rezultate pa ih se mora svakako i pohvaliti.

 

S obzirom na situaciju s korona virusom, ovogodišnju završnu izložbu polaznika likovnih radionica za odrasle i mlade Centra za kulturu i informacije Maksimir, prilagodili smo online izložbi.

Na taj način željeli smo prikazati našu uspiješnu suradnju i odlične radove, kojima bi i završili naše zajedničko druženje za ovu neobičnu školsku godinu.


Polaznici likovnih radionica za odrasle:

Irena Anderson

Mima Sekačić Franov

Ivanka Grgurić

Indira Ivanić

Nada Jakir

Goran Klobučar

Adriana Lovrić

Marica Majstorović

Ivančica Salaj Obelić

Lovorka Perković

Ljubica Tartaglia

Domagoj Trojanović

 

Polaznici likovnih radionica za mlade:

Grgur Grgurić

Tea Muller

Rina Sladojev

Marta Spalj

Laura Tomičić

Tessa Tudor

Lara Zjalić

Zita Zjalić

 

Voditeljica: Lora Elezović


Izložbu možete razgledati do 16. srpnja 2020.

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin