ZBOR MLADIH "BOSTON CITY SINGERS"

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 05. srpnja 2019. - 19:30

Boston city singers nastupili su u Zagrebu u okviru koncertnih večeri Festivala glazbe Zagreb!

Nakon turneja po Africi, Argentini, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Češkoj… odličan zbor mladih Boston City Singers nastupio je i u Hrvatskoj.

Boston City Singers je neprofitabilna organizacija koja djeluje već skoro 25 godina i godišnje okuplja 500 mlade školske talentirane djece od 4 do 18 godina podijeljenih u 15 različitih programa, u različitim dijelovima Bostona. U okviru svoje 1. turneje po Hrvatskoj nastupili su u okviru koncertnih večeri Festivala glazbe Zagreb, a u organizaciji Centra za glazbu i Centra za kulturu i informacije Maksimir.

Zagrebačkoj publici predstavio se njihov koncertni zbor (Tour Choir) kraćim nastupomu Parku Zrinjevac 2.7., a u petak, 5.7. u Muzičkoj akademiji - koncertna dvorana „Blagoje Bersa“ održali su cjelovečernji koncert u suradnji sa Pjevačkim studijom „Zvjezdice“ koji su im bili i domaćini tijekom njihova boravka u Zagrebu.

Na koncertu su izvedene skladbe iz različitih dijelova svijeta, a Zbor je nastupio pod umjetničkim vodstvom Jane Money, te uz klavirsku pratnju dr Tal Zilber.

Više informacija o njihovoj glazbi možete vidjeti na:

https://bostoncitysingers.org/videos/

Odgovorna osoba: 
Lea Lovrenčić