ZIMSKA KULTURA BLA BLA BLA

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 01. prosinca 2021. (All day) to Petak, 31. prosinca 2021. (All day)

Nikad bogatiji Advent u CKIM-u!

Prosinac u Švarcovoj 18 nikada nije bio bogatiji događajima.

U nastavku vam donosimo pregled najzanimljivijih događaja u CKIM-u, ali i onih izvan Centra koja su realizirana u suradnji s našim partnerima.

 

IZLOŽBA UČENIČKIH FOTOGRAFIJA NA TEMU „ZELENI ZAGREB“

MUZEJ GRADA ZAGREBA, OPATIČKA 20, DO 12. PROSINCA

Zašto jedan grad nazivamo zelenim? Da li je to samo biljni pokrov i čuvanje okoliša? Što je Zagreb do sad poduzeo da bi se u njemu živjelo zdravije i ljepše? U Muzeju grada Zagreba možete razgledati izložbu učeničkih fotografija „Zeleni Zagreb“. Projekt “Fotografija i mladi”, koja se održava od 2010. u suradnji sa zagrebačkim osnovnim školama. Stručni žiri u sastavu: Tomislav Buntak, Miljenko Gregl, Vesna Leiner i Tomislav Vuković odabrat će tri najbolje učeničke fotografije. Najboljim fotografijama dodijelit će se vrijedne nagrade, a svi mentori i učenici dobiti će zahvalnice. 

18. SMOTRA LIKOVNIH AMATERA GRADA ZAGREBA

GALERIJA KULTURNOG CENTRA TRAVNO, BOŽIDARA MAGOVCA 17

DO 15. PROSINCA, RADNIM DANOM OD 9:00 DO 20:00 SATI

Programi likovnog amaterizma grada Zagreba prate kontinuiranost rada likovnih amatera, a posjetitelji će moći vidjeti koje likovne tehnike, motive i načine likovnog izražaja upražnjavaju. Na izložbi svoje radove izlažu likovni amateri grada Zagreba koji su članovi likovnih amaterskih Udruga s područja grada Zagreba. To su „HLD“, „Plavo svjetlo, „Ama Artem“, „Amaciz“, i „LUA Angelico“. Na izložbi izlaže 41 autor. 

OTVORENJE HUMANITARNE IZLOŽBE „ZLATNA NIT“

SRIJEDA, 8. PROSINCA, 19:00 SATI

Kuvatka, Bereginja, Krupenička, Travnica, Nerazličniki i ostale tradicionalne lutke starih Slavena stižu u CKIM.  Izložba tekstilnih lutaka koje su po drevnoj tehnologiji izradile korisnice radionice „Zlatna nit“ može se razgledati u Galeriji Crta Centra za kulturu i informacije Maksimir od 8. do 13. prosinca. Nakon završetka izložbe, lutke će biti uručene malim pacijentima Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj. 

FESTIVAL GLAZBE ZAGREB

U SUSRET BOŽIĆU S GUDAČKIM KVARTETOM

SUBOTA, 11. PROSINCA, 19:30 SATI

Gudački kvartet Porin kraj godine obilježit će prigodnim besplatnim koncertom za građane grada Zagreba. Violinisti Ivan Novinc i Tamara Mihojević, violistica Lucija Brnadić i violončelistica Neva Begović izvest će najljepša djela klasične glazbe.

FESTIVAL GLAZBE ZAGREB/SVJETSKI DAN ZBORSKOG PJEVANJA

BOŽIĆNI KONCERT ZBORA “ČAROBNA FRULA”

NEDJELJA, 12. PROSINCA, 19:00 SATI

Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, “Čarobna frula” opet priređuje Božićni koncert! Na koncertu će izvesti tradicionalne božićne pjesme iz hrvatske i svjetske glazbene baštine, umjetničke skladbe Maje Rogić, Ivana Zajca, Maxa Regera, Adolpea Charlesa Adama i jednu dječju autorsku pjesmu Tene Tomaš. Nastupit će zbor „Čarobna frula“, solistice Antea Poljak i Nina Franulović, uz pratnju Andrije Milića, Vladimira Bednjanca i Darija Sabola.

OTVORENJE IZLOŽBE MIHAELA BAĐUNA “ABADON” U GALERIJI CRTA

SRIJEDA, 15. PROSINCA, 19:00 SATI

Galerija Crta (Švarcova 18, 1. kat) Vas poziva da od 15. prosinca 2021. u 19 sati razgledate samostalnu izložbu Abadon autora Mihaela Bađuna. Denis Vedak i Mihael Bađun 2019. godine završili su scenarij pod nazivom Abadon koji će adaptirati u istoimeni grafički roman. Radnja, koja se u najkraćim crtama može opisati kao priča o mržnji u osam poglavlja, prati dvojicu kriminalističkih inspektora u lovu na serijskog ubojicu, samoprozvanog Abadona – anđela bezdana. Ovaj zamršeni triler inspiraciju crpi iz filmskih klasika kao što su Sedam (1995.) i Privedite osumnjičene (1995.), nudeći pritom posve vlastita promišljanja o društvenim fenomenima poput podvojenost između dobra i zla, smrti, pravde, ljubavi i morala, umotanih u napetu radnju ispunjenu dramskim obratima. 

ZIMSKA KULTURA BLA BLA BLA “JAZZ LAB KLUB”

SUBOTA, 18. PROSINCA, OD 9 DO 22 SATA

NEDJELJA, 19. PROSINCA, OD 9 DO 15 SATI

CKIM je za sve ljubitelje jazza pripremio pravu glazbenu poslasticu. Tijekom jazz vikenda očekuju vas koncerti, predstavljanje knjige, izložbe, radionice i edukacije. Razgledajte izložbu fotografija Boška Petrovića autora Davora Hrvoja, sudjelujte na predstavljanju knjige „Život kao jam session, Boško Petrović – autobiografija“,  nastupu Šimuna Matišića na vibrafonu te edukacijama, radionicama i koncertima Jazz Lab Kluba u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži u suradnji s Klubom Midikenn.

BOŽIĆNA PREDSTAVA “TATA SLIKOVNICA“

SUBOTA, 18. PROSINCA 2021. U 17 I 19 SATI

Tata Slikovnica voli Božić više od svega! U to doba godine pije tople napitke i svojoj djeci čita priče o vilenjacima, sobovima i Sjevernom polu. Jedino mu smeta što ljudi tvrde da je Božić nekad bio ljepši. Zašto svi misle da je nekad bilo bolje? Može li se ovdje i sad napraviti najbolji od svih Božića? Što je uopće Božić i gdje se skriva božićna čarolija? Predstave Tate Slikovnice Malog Teatra djeci otvaraju mogućnost aktivnog sudjelovanja, potiču maštovitost i kreativnost te promiču čitanje i kulturu. Ulaznice po cijeni od 30 kuna nabavite prije predstave na blagajni Centra ili na adresi www.ulaznice.hr. 

ZIMSKE RADIONICE 

20. - 24. PROSINCA 2021.

Polaznici kreativnih radionica pod nazivom KRAP potrudili su se i vrlo kreativno osmislili, uz "malu" pomoć voditeljice, izraditi božićne ukrase. Izradili su samo dio ukrasa koje će za vrijeme školskih praznika nastaviti izrađivati. Dođite u Centar za kulturu i informacije Maksimir u tjednu prije Božića, od 20. do 24. prosinca, pogledati kako su njihovi radovi ukrasili prostor Centra.
 

BOŽIĆNI KONCERT ORKESTRA „SO-DO“ 

NEDJELJA, 19. PROSINCA, 20:00 SATI/ CRKVA BLAŽENI AUGUSTIN KAŽOTIĆ

Naši stalni podstanari, Orkestar SO DO Sustav orkestara djece i omladine - El Sistema Hrvatska, za kraj godine pripremio je božićni koncert kojim će obilježiti još jednu uspješnu godinu djelovanja.

BOŽIĆNI ROBOT PARTY – ROBOTIC STREET COURT

SRIJEDA, 22.  PROSINCA, OD 13 DO 19 SATI

Adventska groznica nije zaobišla ni robote i dronove koji će uoči Božića okupirati Centar za kulturu i informacije Maksimir te posjetiteljima posluživati tople napitke i božićne poslastice. Zaposlenici Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Centru će u specijalnoj adventskoj kućici ispred Centra posjetitelje upoznati s Frankom, Pepperom i ostalim robotima koji će zasući rukave kako bi vas zagrijali u ove hladne dane i uljepšali predstojeće blagdane.