ZLATNE RUČICE - TEČAJ ŠIVANJA ZA POČETNIKE 2023./2024.

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 08. siječnja 2024. - 18:00

Zamisli... poželi... ostvari!

U naše vrijeme pojavila se zabrinjavajuća  tendencija sve većeg otuđenja u međuljudskim odnosima i verbalnoj komunikaciji. Sve više komunikacija među ljudima se odvija kroz mobilne uređaje, čak i razgovorna riječ sve više svodi na neke skraćenice stranog jezika.

S druge strane, tempo našeg života uz stalnu žurbu potrošačkog društva, gdje se ljepota življenja pretvara u stalno trčanje po šoping centrima i gledanje negativnih vijesti u medijskom prostoru. Naše bake i djedovi su usamljeni i često zaboravljeni, naša djeca su prepuštena imaginarnom svijetu, a mi  stalno žurimo da zaradimo što više novca s kojim ćemo kupovati i kupovati ljubav naših najmilijih... a da stanemo na jedan tren, isključimo na dva sata naš mobitel i kompjuter i povežemo se među sobom, podijelimo svoja znanja, umijeća, da razgovaramo „uživo“, da zajedno nešto stvaramo.

Uz edukaciju razmislimo i o racionalnom korištenju i recikliranju stvari i odjeće kojih imamo možda čak i previše, pa umjesto da bacamo u smeće neku bluzu ili hlače, razmislimo što korisnog za naš dom ili za samih sebe možemo od toga napraviti...

Hajdemo se vratiti na NAŠE tradicijske vrijednosti življenja i uzajamnog poštivanja. Ljepota darivanja i primanja, ljubavi i zahvalnosti.

Svaki ponedjeljak od 18:00 do 20:00 sati tečaj šivanja za odrasle!

Uz zajednički rad i motivaciju, polaznici će na radionicama usvajati sljedeće osnove:

Korištenje pribora za šivanje

Korištenje pribora za heklanje i štrikanje

Krojenje jednostavnih predmeta iz tekstila

Izrada jednostavnih predmeta iz svakodnevnog života

Izrada prigodnih poklona od prirodnih materijala

Za realizaciju programa (nabava materijala) organizirat ćemo 2 punkta prikupljanja predmeta za recikliranje. U prikupljanje različitih potrepština i predmeta iz našeg svakodnevnog života, želimo uključiti sve zainteresirane iz našeg Centra, a također i ljude dobre volje iz našeg susjedstva.

Radionicu ćemo započeti s upoznavanjem osnovnih tehnika izrade rukotvorina, upoznavanje s materijalima i načinom recikliranja te s osnovama korištenja osnovnih instrumenata za izradu.

Program je besplatan!

Kontakt: galina.velicko@cki-m.com

Odgovorna osoba: 
Galina Veličko